Ons beleid

Pedagogisch beleidsplan
SportBSO Huissen

Tarieven SportBSO Huissen

Inspectierapport GGD SportBSO Huissen

Klachtenprotocol SportBSO Huissen

Oudercommissie SportBSO Huissen

Veiligheid en gezondheidsbeleid

Meldcode SportBSO Huissen

Vervoer

Vervoer naar SportBSO Huissen
SportBSO Huissen staat voor een gezonde leefstijl! Dit betekent een gezonde voeding, letten op je nachtrust, maar ook zeker sporten en bewegen. Dit is dan ook de reden dat we fietsen naar de SportBSO stimuleren, maar dit is niet voor ieder kind/ouder haalbaar. Wij zullen dus de kinderen die wat verder weg wonen of te jong zijn van de school komen ophalen.

Basisscholen in Huissen en omstreken
De basisscholen in Huissen waar we kinderen ophalen zijn: IKC Binnenstebuiten, IKC ’t Holthuus, IKC De Abacus, IKC Het Sterrenbos.

Mochten kinderen op andere scholen zitten dan is dit altijd bespreekbaar!

*In overleg met ouders mogen kinderen natuurlijk ook zelfstandig naar de SportBSO fietsen.

Vervoer | SportBSO Lent

Accomodatie

Sport | SportBSO Bemmel

Sportclub Huissen
Sportclub Huissen heeft naast de primaire voetbalactiviteiten die door het jaar heen bij de vereniging plaatsvinden, de wens om ook op andere maatschappelijke vlakken een rol te spelen. De SportBSO is gevestigd in de kantine van RKHVV. Deze toplocatie heeft veel ruimte voor de vele sportactiviteiten die de SportBSO biedt. RKHVV heeft veel velden, waarvan het hoofdveld kunstgras is met daarbij kleedkamer voorzieningen, keuken, toiletvoorzieningen en ontspannings- en recreatieruimte. De kantine zal zo ingericht zijn dat de kinderen zich ook binnen goed kunnen vermaken. Veld 1, het hoofdveld voor de kantine met een mooie kunstgrasmat, zal het veld worden waar de sport- en spelactiviteiten beoefenend gaan worden. Ook is er een gaaf pannaveldje om te spelen!

Bereikbaarheid
De meeste basisscholen zijn op fietsafstand van de centraal gelegen plek waar de SportBSO zich zal vestigen. Het park is makkelijk bereikbaar voor de kinderen van de basisscholen in Huissen. Ook zijn er genoeg parkeerplaatsen beschikbaar voor de ouders om hun kind op te komen halen.

Onze activiteiten

Sport & spel in de buitenlucht
Onze sportieve BSO in Huissen is gericht op sport en spel. Na een schooldag en in de vakantie is het dé plek waar kinderen hun energie kwijt kunnen en zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo. SportBSO Huissen focust zich op sport en spel in de buitenlucht, waardoor de opvangdag voor kinderen leuker en gezonder is. Ze leren verschillende sportvaardigheden en hoe ze moeten omgaan met winnen en verliezen. Tijdens de opvang krijgen de kinderen lekker en gezond te eten.

Hoe ziet een dag eruit?
Als de kinderen arriveren bij de SportBSO staat er fruit en drinken voor de kinderen klaar. Nadat de kinderen zijn omgekleed, nemen ze onder begeleiding van pedagogische medewerkers deel aan verschillende sport- en spelactiviteiten op het veld. Na het sporten staan er de nodige verfrissingen klaar in de binnenruimte. Nadat ze wat gegeten en gedronken hebben mogen de kinderen kiezen uit binnen chillen of lekker buiten te sporten. Vanaf 17.15 uur komen de kinderen die buiten spelen naar binnen en kunnen hier nog even relaxen.
Voor de kinderen die aansluitend moeten trainen, kan er vervolgens worden gegeten om vervolgens te kunnen aansluiten bij hun voetbal-, hockey- of tennistraining.

Op lange opvangdagen (bijvoorbeeld studiedagen) zullen we rond 12.00 uur gezamenlijke lunchen. Onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers zal er ook op deze dagen een gevarieerd sport- en spelaanbod zijn op het veld. Voorafgaand en na afloop van het sport- en spelaanbod is er de mogelijkheid om vrij te spelen of bijvoorbeeld een spelletje te spelen in de binnenruimte.

In de schoolvakanties en op vrije dagen bieden we een gevarieerd dagprogramma aan met leuke activiteiten zoals toernooien, clinics en uitjes. Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontspanning en vrije tijd. Ook zullen er activiteiten gedaan worden gedaan om kinderen bewust met gezonde leefstijl bezig te laten zijn.

Jaarplanning activiteiten
Meer weten over al onze sportieve activiteiten? De planning voor SportBSO Huissen zal in augustus gepubliceerd worden. Om een beeld te krijgen van de activiteiten van de SportBSO, is hieronder de jaarplanning van SportBSO Bemmel te zien van het afgelopen schooljaar.